
 

WORKERS COMPENSATION  

Receiving Medical Treatment  

Recently Members have been raising issues with the Branch Office in respect of attending medical 

appointments for workers compensation injuries in their own time verses work time and the mis-

information that is being handed out by Australia Post management. 

Members continue to complain that they have been instructed by management that all medical 

appointments and medical treatment must be in their own time, this information is INCORRECT. 

Members with accepted workers compensation claims can attend medical appointments and appointments 

for treatment in work time and management, CAN’T STOP YOU !!!! 

Section 6 of the Safety Rehabilitation & Compensation Act makes it clear “That when attending your doctor, 

physio or any other form of treatment it is considered to be a part of a persons employment.” Therefore 

you have every right to attend such appointments in WORK TIME. 

Also Members have reported that in some circumstances when they have attended their appointments for 

treatment they where asked to sign a document stating that they agreed to have all treatments in their own 

time, THERE IS NO REQUIREMENT TO SIGN and Members are urged not to sign any such document. 

If Members are caught in any of the above scenarios they should immediately report the matter to the 

Branch Office and we will engage our legal representatives (Tindall Gask Bentley) and notify Comcare. 

 

Yours in Solidarity  

 

Barry McVee 

Branch Secretary  
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